Od prosjačenja zaradio 36.000 KM

U sklopu višednevne akcije na planu sprečavanja prosjačenja u opštini Cazin, pripadnici Druge policijske uprave uhapsili su S.R. (25) iz Bijeljine, koji je osumnjičen za nasilje nad maloljetnim osobama i podstrekavanje na prosjačenje.

Od prosjačenja zaradio 36.000 KM

Kod njega su pronađeni dokazi o bankovnom računu i novčanim transakcijama koje su vršene u posljednje dvije godine, a prilikom kojih je na pomenuti račun uplaćeno oko 36.000 maraka.

Ustanovljeno je kako se uplate kreću u rasponu od 500 do 1.000 maraka i sumnja se kako je riječ o novcu koji je ostvaren prosjačenjem.

Tokom pomenute akcije pripadnici policije obavili su više pretresa na lokacijama za koje se sumnjalo da su u njima smještene osobe romske nacionalnosti koje se bave prosjačenjem.

Pretresi su obavljeni u središtu Cazina, te u okolnim naseljima Majetići i Osredak, te je ustanovljen niz objekata koje su vlasnici iznajmili osobama koje se bave prosjačenjem.

Privedeno je devetnaest osoba, od kojih su četiri zadržane u pritvoru i nad njima je obavljena kriminalistička obrada.

Prilikom pretresa izuzete su dvije metalne kutije s određenom količinom novca, jedna poluautomatska puška, plinski pištolj, četiri bajoneta, municija i pribor za čišćenje oružja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA