Spartak iz Ljiga pobjednik Balkanskog kupa

Odbojkaši "Spartaka" iz Ljiga pobjednici su finalnog turnira Balkanskog kupa koji je održan u Bijeljini.

Spartak iz Ljiga pobjednik Balkanskog kupa

„Spartak" je silovito otvorio finalnu utakmicu i na samom početku, prije svega zahvaljujući odličnom bloku u tim trenucima poveo sa 7:1, a na prvom tehničkom tajm-autu rezultat je bio 8:2, dok su na drugom tehničkom tajm-autu imali devet poena viška (16:7), da bi sa plus 10 završili prvi set 25:15.

Drugi set bio je mnogo neizvjesniji, a gotovo cijeli je protekao u igri „poen za poen", a na servis Ilića „Spartak" dolazi do prednosti od tri poena (21:18), što je, ispostavilo se kasnije, bio ključ pobjede u drugom setu koji je „Sparatak" dobio sa 25:21.

Nastavili su odbojkaši „Spartaka" sa sjajnom igrom i u trećem setu, nadigravši rivala iz Rumunije u svim elementima, za trijumf u trećem setu rezultatom 25:21 i konačnu pobjedu rezultatom 3:0.

Trener „Spartaka" Bogdan Veličković nakon utakmice imao je razloga za zadovoljstvo.

„Čestitam svojim momcima, sjajno su odigrali cijeli turnir, od „Bešiktaša", pa do „Bukurešta". Moji momci su ispunili sve ono što smo dogovorili, bili su skoncentrisani, disciplinovani i došli su do jednog velikog uspjeha za Ljig. Prvi put ćemo igrati u Evropi, u CEV Čelendž Kupu i mislim da ćemo na pravi način predstaviti naš klub" - rekao je Veličković.

Na drugoj strani odbojkaš „Bukurešta" Rade Dačović čestitao je "Spartaku" na zasluženoj pobjedi. „Nismo zadovoljni jer nismo osvojili ovaj turnir.

Čestitam „Spartaku" na odličnoj igri, oni su trenutno u boljoj formi. Želim da čestitam i organizatorima na sjajnoj organizaciji turnira" - rekao je odbojkaš „Bukurešta" Rade Dačović.

U utakmici za treće mjesto prva dva seta „Bešiktaš" je bez većih problema rješio u svoju korist, da bi u trećem domaći klub zaigrao mnogo bolje i na prvi tehnički tajm-aut otišao sa prednošću od 8:7.

Klub iz Turske do drugog tehničkog tajm auta preokrenuo je rezultat u svoju korist (15:16). „Radnik" je izjednačio na 16:16, ali je potom uslijedila serija „Bešiktaša" za vodstvo 19:16.

Imao je „Radnik" dobru priliku za izjednačenje pri rezultatu 21:22, međutim nisu uspjeli realizovati jednu kontru tako da je „Bešiktaš" sa tri vezana poena rješio pitanje pobjednika.

„Kada je riječ o utakmici moram reći da sam razočaran pristupom igri. Gostujući klub sam po sebi, zbog svog kvaliteta, traži da se igra kvalitetna odbojka, međutim, bili smo apsolutno van utakmice i žao mi je što nismo pokazali više. Nadam se da ćemo imati još prilika da se sastanemo sa ovako kvalitetnim klubom. „Bešiktašu" čestitam na zasluženoj pobjedi, a što se tiče turnira mislim da je on kvalitetom i organizacijom opravdao sva očekivanja" - rekao je trener „Radnika" Darko Manojlović.

„Poslije prve utakmice koju smo izgubili, a koja je za nas bila izuzetno važna uspjeli smo da konsolidujemo redove i uđemo maksimalno u utakmicu. Željeli smo da osvojimo treće mjesto, igrali smo mnogo bolje nego jučer i uspjeli smo da pobjedimo" - rekao je odbojkaš „Bešiktaša" Ferhat Akdenis.

Pobjednik BVA Kupa, klub „Spartak" iz Ljiga ostvario je pravo nastupa u CEV Čelendž Kupu u narednoj sezoni.

REZULTATI UTAKMICA

Polufinalne utakmice:

OK „Spartak" Ljig - „Beşiktaş" ISTANBUL 3:1 (21:25, 25:20, 25:16 i 25:22)
OK „Radnik" BIJELJINA - C.S.M. „Bucuresti" 1:3 (19:25, 22:25, 26:24 i 13:25)

Utakmica za treće mjesto:

OK „Radnik" BIJELJINA - „Beşiktaş" ISTANBUL 0:3 (19:25, 15:25 i 21:25)

Finalna utakmica:

OK „Spartak" Ljig - C.S.M. „Bucuresti" 3:0 (25:15, 25:21 i 25:21)

KONAČAN POREDAK:

OK "Spartak" Ljig
C.S.M. "Bucuresti"
"Beşiktaş" ISTANBUL
OK "Radnik" BIJELJINA

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA