V Rosija 24: Vreme je idealno za bombardovanje!

Voditeljka vremenske prognoze na ruskom državnom kanalu Rosija 24 obavestila je danas gledaoce da će vremenske prilike u Siriji, gde ruska vojska bombarduje položaje Islamske države, u oktobru biti „idealne za vazdušne udare“.

V Rosija 24: Vreme je idealno za bombardovanje!

Stojeći ispred slike vojnog aviona i naslova „Vremenski uslovi za letenje", voditeljka je ozbiljnog lica iznela analizu savršenih uslova za bombardovanje, prenela je agencija AFP.

Neobična vremenska prognoza na TV Rosija 24 Slaba oblačnost „neće otežati letenje i neće uticati na funkcionisanje sistema za nišanjenje", rekla je ona gledaocima.

„Stručnjaci ukazuju da je vreme početka vazdušne kampanje u Siriji veoma dobro odabrano", rekla je voditeljka vremenske prognoze, prebacujući sa jedne vremenske karte na drugu, kao i na fotografije ruskog Ministarstva odbrane sa mesta udara u Siriji.

Kanal Rosija 24 je i u četvrtak, nakon prvih udara ruskih aviona u Siriji, prognozirala sunčano vreme i stabilne meteorološke uslove.

Isti televizijski kanal je u aprilu prošle godine, nakon što su proruske snage u Donjeckoj republici proglasili nezavisnost od Ukrajine, objavio vremensku prognozu u kojoj je voditeljka upozorila na oblake iznad istočne Ukrajine i na „vetar koji nosi promene".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA