Trideset godina jela samo pomfrit i jaja?!

Od svoje šeste godine, Kejti Lugran je zbog poremećaja u ishrani isključivo jela pomfrit i jaja. Uz pomoć terapije hipnozom, 30 godina kasnije, uspela je da pojede neki drugi obrok, koji je sadržao i pasulj, brokoli i boraniju, piše „Dejli mejl“.

Trideset godina jela samo pomfrit i jaja?!

Kejti, 37-godišnja žena iz Koventrija, čak je i na svom venčanju jela isti obrok kojim se hranila čitavog života - i priznala je da joj je ovakav poremećaj upropastio život.

Naime, Kejti pati od poremećaja u ishrani koji joj čini svaku drugu hranu nepodnošljivom, zbog čega je bila primorana da ograniči svoje obroke na jednu te istu stvar.

Kroz život se nosila sa tim kao sa šalom, objasnivši da joj je tako bilo najlakše.

„Ljudima je to oduvek bilo smešno, i ja sam se uvek šalila na taj račun, tako je bilo najjednostavnije", rekla je.

„Oduvek me je bilo sramota, pogotovo kada smo išli u restorane. Morala sam uvek prethodno da zovem i proverim da li služe jaja i pomfrit, što najčešće nije bio slučaj. Kada se tanjir sa mojom hranom iznese, konobari uvek pretpostavljaju da je narudžbina za neko dete", priznala je Kejti.

„Čak su i odmori bili kao noćna mora - otišli smo u Meksiko u junu, ali srećom, znam kako se jaja i pomfrit kažu i na španskom".

Kejti, koja je dobila pomoć od hipnoterapeuta Dejvida Kilmarija, misli da problem datira još iz detinjstva, kada je imitirala navike svoje sestre.

„Bila sam buntovna kao mala, kao i mnoga deca. Kopirala sam svoju stariju sestru, koja je prerasla ovu fazu, ali ja nikada nisam", dodala je.

„Kada mi neko predloži da pojedem nešto drugo, odmah me hvata panika i osećam se kao da ću doživeti napad. Bilo šta što prinesem ustima, da nisu jaja i pofrit, tera me na povraćanje. Konstanto su me, kao malu, roditelji vodili kod lekara i nutricionista, čak su me uputili u kliniku za poremećaj ishrane, ali ništa nije pomagalo. Jednostavno sam naučila da živim sa tim", kaže Kejti.

Strah od druge hrane se samo povećavao zajedno sa njenim godinama, i to je uticalo na njen čitav život - nije mogla da ide na večere kod prijatelja zbog konstantne brige oko toga šta će joj se servirati u tanjiru.

Kejti je majka dva dečaka, Kamerona koji ima 16 godina i Čarlija koji ima 11, i za njih kaže da je oduvek odvajala njihove obroke od svojih da ne bi pokupili njene navike.

Hipnoterapeut Dejvid Kimari radio je na tome da upozna Kejti sa bazičnom hranom kao što su voće i povrće, i da ih ubaci u njenu ishranu.

Nakon uspešnih tretmana, probala je raznovrsnu hranu i novine u njenom tanjiru „rastu" svakog dana. Ukus je čudan, ali je ne tera na povraćanje.

„Odmah nakon hipnoze, uzela je zalogaj kruške, spanaća, krastavca, banane, jabuka, popila je jogurt, i sada ima svežu, raznovrsnu i balansiranu ishranu", rekao je doktor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA