Poljoprivrednici iz Janje poklonili povrće Narodnoj kuhinji

Poljoprivrednici iz Janje koji su koristili program pomoći UNHCR-a poklonili su danas više od četiri tone svojih proizvoda Narodnoj kuhinji u Bijeljini koja ima 251 korisnika.

Poljoprivrednici iz Janje poklonili povrće Narodnoj kuhinji

Mujo Bogaljević rekao je novinarima da su pomoć skupili poljoprivrednici iz Janje u znak zahvalnosti svima koji su i njima pomagali posredstvom programa održivog povratka i programa oporavka od poplava.

Prema njegovim riječima, humanu akciju iniciralo je 37 porodica koje su ove godine putem projekta UNHCR-a dobili plastenike, a dio svog proizvedenog povrća poklonili su korisnicima Narodne kuhinje, koji su iz socijalno najugroženijih kategorija.

Pomoć se sastoji od krompira i luka, kupusa, paprika, patlidžana, praseta, kao i brašna.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić ocijenio je da u ovom slučaju dobre akcije međunarodnih donatora proizvode još bolje akcije domaćeg stanovništva i da je to lijep primjer humanosti.

On je rekao da se za rad Narodne kuhinje iz gradskog budžeta godišnje izdvaja 100.000 KM, a za spremanje obroka koriste se prostor i radnici gradske uprave.

Portparol UNHCR za jugoistočnu Evropu Neven Crvenković rekao je novinarima da su poljoprivrednici iz Janje koristili donaciju vrijednu 250.000 KM i da je njihov velikodušni čin jedna od potvrda uspjeha višegodišnjih programa pomoći koje sprovode EU i UNHCR.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA