Predstava “Međuigre 0-24” Zijaha Sokolovića gostuje u Bijeljini

Večeras, u Centru za kulturu Semberija, ljubitelji pozorišne umjetnosti imaće priliku da pogledaju predstavu "Međuigre 0-24", u izvođenju Zijaha Sokolovića kojim ovaj majstor kabarea i glume želi dodirnuti besmislenost i manjak logike čitavog ljudskog djelovanja.

Predstava “Međuigre 0-24” Zijaha Sokolovića gostuje u Bijeljini
Jedan od najzanimljivijih autora neviđene teatarske energije, Zijah Sokolović, u ulozi izvođača, redatelja i dramaturga na književno kritično satirični način komentisaće političke događaje i društvena stanja.

Međuigre0-24 su mala kratka razmišljanja u pauzama između dugih i velikih životnih obaveza, sastavljene od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu kabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave.Sam autor Zijah Soloković o Međuigrama kaže:

"Moj kabare, Međuigre 0-24, želi da dodiruje besmislenost i manjak logike čitavog čovječjeg djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti, kao prirodnog stanja, i da se to ne može izliječiti, ali može ublažiti. Osnovna je ideja Međuigri 0-24 da, u galopu civilizacije i poplave kapitalizma, čovjek ne odgađa mala, kratka zadovoljstva koja mu donose smirenje i duševni mir. Sad nije vrijeme... sad nije vrijeme... sad je kasno!"

Predstava "Međuigre 0-24" odigraće se u četvrtak, 08. oktobra s početkom u 20 sati.

Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA