Sine, čestitamo na punoletstvu, od sada nam plaćaš kiriju

Dvadeseti rođendan je važan. To je godina u kojoj prestajete da budete tinejdžer, a u Japanu i kada se postaje punoletan. Za 20-godišnjeg Jumu Hasegavu to je takođe bio dan kada su se njegovi roditelji rekli „zbogom“ svojim dužnostima prema njemu.

Sine, čestitamo na punoletstvu, od sada nam plaćaš kiriju

Hasegava je tokom proslave rođendana, od svoje majke i oca dobio lepo ukrašen koverat. Pretpostavljajući da su neki poklon i čestitka u pitanju, Juma je zatekao nešto što nije očekivao.

Međutim, iznenadio ga je „Ukaz o isteku roditeljskih dužnosti".

U Ukazu se objašnjava da je napunio 20 godina, postao punoletan, i da se od njega sada očekuje da bude odgovoran član društva. Ovo, između ostalog, podrazumeva plaćanje kirije roditeljima da živi pod njihovim krovom.

Osim toga, u Ukazu se navodi i da sada, pošto je punoletan, ima slobodu da se oženi kojom god ženom želi ali samo ako se odseli.

S druge strane, ukoliko i dalje bude želeo da živi pod njihovim krovom, mora da ima u vidu da će roditelji možda imati teškoće da „emotivno prihvate" bilo koju izabranicu oko koje se sa njima nije ranije dogovorio.Hasegava je rekao da je pismo većim delom napisano u šali.

U stvari, on je roditeljima već uveliko plaćao kiriju i pre njihove „ostavke na roditeljske dužnosti".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA