Lazić: SIPA kontroliše neke klijente, a ne Pavlović banku

Izvršni direktor Pavlović banke Petar Lazić potvrdio danas za poslovni portal CAPITAL da su inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) došli u najavljenu kontrolu dokumentacije vezane za određene komitente Pavlović international banke.

Lazić: SIPA kontroliše neke klijente, a ne Pavlović banku

„Inspektori SIPE su danas, oko 12 časova, stigli u banku. Radnici koji su zaduženi za taj dio posla, primili su ih i pružiće im na raspolaganje svu neophodnu dokumentaciju koju oni budu tražili. Očekujemo da će brzo završiti svoj dio posla", izjavio je Petar Lazić, naglasivši da su i radnike banke iznenadile informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima.

„Ne znamo iz kojih izvora potiču informacije koje su pune neistina i pretjerivanja. Ova banka je oduvijek poslovala i posluje u skladu sa zakonom. Banke su danas strogo nadzirane od strane više kontrolnih organa i institucija, kao što su Agencija za bankarstvo RS, Agencija za osiguranje depozita BiH, poreskih organa i drugih nadležnih institucija", rekao je Lazić naglašavajući da kontrola SIPE nema veze sa poslovanjem banke, već dobijanjem informacije o pojedinim klijentima.

Lazić ističe da sve banke imaju povremene neusklađenosti u radu, ali, „u ovoj banci nikada nije bilo nezakonitih radnji".

On kaže da može odgovorno potvrditi, da sve što je objavljeno o navodnim nezakonitim i kriminalnim radnjama banke nije istina. „Svaki građanin, pa i predsjednik države, ima pravo na svoj privatni život, pa i na odnose s poslovnim bankama", rekao je Lazić.

Ponovio je da sve što je do sada rađeno u banci, rađeno je u skladu sa zakonskim procedurama.

On kaže da su svi radnici banke na raspolaganju pripadnicima SIPE, tako da se mogu uvjeriti u istinitost njegovih riječi.

U Agenciji za bankarstvo Republike Srpske rekli su da nemaju komentar, dodajući da su ove informacije saznali iz medija, te da ih iz banke nisu dobili službeno obavještenje.

Bosić: Dodiku fiktivno odobren kredit Pavlović banke

Lider SDS-a Mladen Bosić dostavio je danas Osnovnom sudu u Banjoj Luci nove dokaze u parničnom postupku protiv predsjednika RS Milorada Dodika. Bosićevi novi dokazi odnose se na Dodikovu imovinu, tačnije na vilu koju je prvi čovjek RS kupio u elitnom beogradskom naselju Dedinje 2007. godine.

„Ta vila je kupljena parama sa Dodikovih privatnih računa a kasnije mu je fiktivno odobren kredit Pavlović banke za kupovinu te vile. Podnijeli smo dokaze o tome, a također smo nadležnim utanovama proslijedili krivičnu prijavu protiv Dodik, Slobodana Pavlovića, Radomira Jovanovića, Petra Lazića, Blaga Blagojevića, Mileta Pavlovića, Milovana Erića i Slavice Injac", rekao je Bosić.

Osnovni sud je odbio Bosićeve dokaze, a glavno ročište je pomjereno za 24. decembar

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA