Range Rover prešao preko mosta od papira

Izgleda nemoguće, ali Range Rover težak 2374 kilograma prešao je preko mosta koji je napravljen samo od papira.

Range Rover prešao preko mosta od papira

Britanska kompanija "Land Rover" napravilajepapirnati mostu kineskom gradu Suzhouu kako bi obilježili45 godina Range Rovera i isporuku šestmilijuntog modela u Kinu. Most je visok 3,4 metra, a njegova izgradnja trajala je tri dana.Ukupno je potrošeno 54.390 komada papira, bez korištenja ljepila ili šarafa.

- Papirnate strukture koje mogu izdržati teret ljudi radile su se i prije, nikada do sad nije napravljeno nešto ovako- rekao je dizajner mosta Steve Messam.

Most su izgradili uz pomoć posebno dizajniranih drvenih upornjaka kako bi držali pritisak luka, nakon čega su u privremeni okvir tijesno slagali papir.

Nakon što je sve bilo gotovo, automobil se lakoćom popeo namost s nagibom od 34,7 stupnjeva,a njegovu težinu na vrhu je držao način izrade mosta jer se masa prenosila na potpornje na svakom rubu.

Važnu ulogu u ostvarenju ovog projekta je igrala i masa automobila. Naime težina automobila u četvrtoj generaciji smanjena je za 420 kilograma jer su se dizajneri odlučili da umjesto čelikakoriste aluminij.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA