Nezapamćeni uspeh novog albuma Adel

Samo što je izašao iz prodaje, novi album britanske pevačice Adel već postavlja vrtoglave rekorde.

Nezapamćeni uspeh novog albuma Adel

Album 25, koji je objavljen 20. novembra, za samo 24 sata od pojavljivanja na američkom tržištu prodat je u više od 900.000 primeraka, a za prva dva dana u preko 1,4 miliona kopija, piše Billboard.

Kako javlja Lampshade Media, prema tempu prodaje, predviđa se da će tokom prve nedelje album dostići 2,5 miliona prodatih kopija na američkom tržištu, čime će biti oboren trenutni rekord koji je 2000. godine ostvario NSYNC.

Značajnu prodaju album 25beleži i u Velikoj Britaniji gde je u prvom danu prodat u preko 300.000 primeraka, izjavio je izdavač XL Recordings.

Očekuje se da sa trona skine bend „Oasis" čiji je album Be Here Nowiz 1997. godine imao preko 695.000 prodatih primeraka.

Takvoj prodaji je posebno doprineo jednosatni Bi-Bi-Si specijal "Adele At The BBC" u kome je Adel pokazala i svoj komičarski talenat. Njen skeč je dosad imao više od 22,5 miliona pregleda na Jutjubu.

Kao i njena američka koleginica Tejlor Svift, Adel je odlučila da album 25 ne bude objavljen na striming servisima kao što je Spotifi, već isključivo na iTunesu.

Do sada su snimljeni spotovi za dve pesme sa albuma 25- Helloi When We Were Youngkoje su obe ostvarile neverovatne rekorde.

Lampshade Media zadužena je za promociju novog albuma Adele u Srbiji kao i za promociju svih izdanja Beggars groupu okviru koje se nalaze 4AD,Rough Trade Records, Matador Records i XL Recordings.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA