Donatorsko veče za adaptaciju škole

U Bijeljini će u subotu, 28. novembra, biti održano donatorske veče za adaptaciju zgrade Osnovne škole "Sveti Sava" koja je izgrađena 1902. godine.

Donatorsko veče za adaptaciju škole

Učenici ove škole pripremili su program ispunjen starogradskom muzikom i poezijom, a u okviru koncerta biće održano i donatorsko veče za prikupljanje novca neophodnog za renoviranje objekta.

Direktor škole Đorđe Mirković kaže da je školska zgrada u veoma lošem stanju i da je neophodno njeno unutrašnje i spoljašnje renoviranje.

Prema njegovim riječima, prioritet je zamjena spoljašnje stolarije koja je toliko oštećena da više ne štiti od vremenskih neprilika, zbog čega dolazi i do oštećenja zidova i konstantnog propadanja objekta starog 113 godina.

Mirković ističe da nastavu u ovim učionicama pohađaju učenici od prvog do petog razreda u otežanim uslovima za rad, posebno u zimskom periodu.

"U nedostatku potrebnih finansijskih sredstava učenici starijih razreda odlučili su da svojim zalaganjem i talentom pomognu svojoj školi i daju doprinos poboljšanju uslova boravka i rada najmlađih drugara", kaže direktor bijeljinske škole "Sveti Sava" Đorđe Mirković.

On je pozvao sugrađane da pomognu u obnovi školske zgrade, uz ocjenu da se udruženim snagama djeci u gradu mogu obezbijediti bolji uslovi za rad i učenje.

Koncert i donatorsko veče biće održani u Centru za kulturu "Semberija" sa početkom u 18.30 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA