Pijan vozio učenike

Vozač gradskog autobusa u Bijeljini čiji su inicijali T.K. /42/ lišen je slobode jer je policija alkotestiranjem utvrdila da ima 1,04 promila alkohola u organizmu.

Pijan vozio učenike

U Centru javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina Srni je rečeno da je autobus koji je prevozio djecu školskog uzrasta zaustavljen u redovnoj kontroli saobraćaja, a pijani vozač biće zadržan do otrežnjenja.

Iz policije podsjećaju da je za profesionalne vozače nulta tolerancija na prisutvo alkohola u organizmu i apeluju na sve učesnike u saobraćaju da ne voze ukoliko konzumiraju alkohol, kako bi se izbjegle saobraćajne nezgode sa najtežim posljedicama po lica.

U regionalnoj akciji kontrole saobraćaja proteklog vikenda policija je na području CJB Bijeljina nakon alkotestiranja 150 vozača njih 50 isključila iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Među njima je šest lica koja su lišena slobode do otrežnjenja, kod kojih je utvrđeno više od jedan promil alkohola u organizmu.

Akcija je trajala dva dana u vremenu od 23.00 do 4.00 časa, što znači da je svakog sata akcije na putevima regije otkriveno pet pijanih vozača.

Iz CJB Bijeljina vozačima su skrenuli pažnju i na poštovanje brzine kretanja jer je za devet mjeseci ove godine brzina bila uzrok 95 odsto saobraćajnih nezgoda sa poginulima, 40 odsto sa teškim povredama i 25 procenata uzrok saobraćajnih nezgoda sa lakšim tjelesnim povredama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA