Mićić: Nije korektno politički odvajati mjesne zajednice

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je danas da nema ništa protiv sastanka koji traže predstavnici SNSD-a u gradu, ali da nije korektno odvajati 21 od 80 rukovodstava mjesnih zajednica zato što su pripadnici jedne političke stranke.

Mićić: Nije korektno politički odvajati mjesne zajednice
"Imali smo sastanak sa svima i nismo ni pitali ko je koje političke opcije, svi su bili, pa i predstavnici savjeta tih mjesnih zajednica, sa kojima sarađujemo i imamo mnogo primjera dobre saradnje", rekao je Mićić Srni.

On je dopis vršioca dužnosti predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Siniše Maksimovića nazvao politikantstvom i ocijenio da je riječ o pokušaju da se izoluje 21 od 80 savjeta mjesnih zajednica u gradu.

Mićić kaže da je predstavnicima svih, pa i ovih mjesnih zajednica, rekao da je nebitno ko je iz koje političke partije i da želi da sarađuje s njima na normalan način zato što ih je, kao i gradonačelnika, izabrao narod.

On je dodao da nije problem da traženi sastanak bude održan, jer će ga zakazati, ali ne očekuje da će se predstavnici SNSD-a odazvati.

"Mi smo u toku godine uputili desetak poziva za predstavnike SNSD-a koji su na funkcijama i na pozicijama u Banjaluci ili Sarajevu, na svaki prijem, na svako događanje su pozvani i nikada se nisu odazvali, svaki put bojkotuju", zaključio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Vršilac dužnosti predsjednika Gradskog odbora SNSD Bijeljina Siniša Maksimović je u ime predsjednika savjeta 20 mjesnih zajednica, odbornika i poslanika ove stranke sa područja grada 19. novembra uputio dopis gradonačelniku Mićiću za održavanje sastanka u vezi sa rješavanjem niza problema sa kojima se susreću građani u ovim mjesnim zajednicama.

"S obzirom na to da se priprema budžet za 2016. godinu, željeli smo da razgovaramo sa gradonačelnikom o tim bitnim problemima koje treba hitno rješavati. Međutim, nikada nismo dobili poziv za sastanak niti bilo kakav odgovor od gradske uprave", rekao je Maksimović Srni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA