Povratnički film Žarka Lauševića "Smrdljiva bajka" uskoro u Bijeljini

Film „Smrdljiva bajka“ reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića od 04. do 06. decembra u Bijeljini

Povratnički film Žarka Lauševića "Smrdljiva bajka" uskoro u Bijeljini

Film koji je nakon petnaest godina pauze ponovo vratio glumca Žarka Lauševića pred kamere, biće prikazan u bijeljinskom Gradskom bioskopu od 04. do 06. decembra sa početkom u 20.00 časova.

„Inspiraciju za ovu priču sam našao posmatrajući par beskućnika, muškarca i ženu, kako se drže za ruke. Bio je to jedan od najdirljivijih prizora koji sam video. Pratio sam ih jedno vreme. Živeli su u kanalizacionom šahtu. Dva junaka, dva anti-heroja, ponižena, osuđena, odbačena od svih, otkrivaju snagu ljubavi u sebi i sopstvenom iskupljenju. Oni, na neki način, predstavljaju spasioce svega lepog i uzvišenog, svega što nas čini ljudima. To je razlog zašto osećam potrebu za ovim filmom. Za nečim što će nas podići kada postoji toliko briga oko nas i u nama, u momentima kada smo izgubili osećaj davanja nežnosti, brigu o drugima i potrebu za čistom ljubavlju" - izjavio je jednom prilikom reditelj Miroslav Momčilović.

Film "Smrdljva Bajka" je ljubavna priča o dvoje beskućnika, Momi (Žarko Laušević) i Emi (Jelena Đokić) koji se zaljubljuju. Moma je skitnica i pati od depresije. Ema je skitnica i liječila se od alkoholizma. Moma živi u napuštenim fabričkim pogonima. Ema živi u šahtu. Ema se Momi dopala na prvi pogled. Moma se Emi dopao na drugi pogled. Ema je nekad davno izgubila bebu i počela da pije. Moma i Ema počinju da žive zajedno i taji jedno drugom uljepšavaju dane u potpunoj nemaštini.

Pored Žarka Lauševića i Jelene Đokić koji tumače glavne uloge, u filmu igraju i Petar Božović, Bojan Žirović, Nebojša Ljubišić, Cvijeta Mesić, Nebojša Ilić, Miloš Samolov, Miloš Vlalukin, Aleksandar Đurica, Marko Gvero, Bojan Lazarov...

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA