Održana manifestacija "Upoznajmo se - nacionalne manjine u BiH" (FOTO)

U gradskom Centru za kulturu danas je održan revijalni dio manifestacije "Upoznajmo se - nacionalne manjine u BiH", na kojem je više od 130 učesnika dočaralo publici život, tradiciju i običaje 17 nacionalnih manjina u BiH.

Održana manifestacija "Upoznajmo se - nacionalne manjine u BiH" (FOTO)
FOTO: Bijeljina danas

Šesto regionalno takmičenje učenika u poznavanju nacionalnih manjina okupilo je ove godine u Bijeljini predstavnike svih 18 osnovnih škola iz Bijeljine, Ugljevika i Lopara.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola u regiji Milica Perković rekla je novinarima da aktivnosti u okviru ovog tradicinalnog takmičenja traju od početka radne godine, jer se u svakoj školi bira najbolja ekipa među odjeljenjima osmih razreda.

Učenici na kreativan način predstavljaju istoriju, kulturu, tradiciju, poeziju, ples i kulinarske specijalitete svih nacionalnih manjina u BiH. Takmičenje u poznavanju nacionalnih manjina pokrenuto je prije šest godina na inicijativu OEBS-a, a predstavnik ove organizacije u BiH Fermin Kordoba istakao je da svaka zemlja u svijetu treba da vrednuje različitosti i prepoznaje svaku od nacionalnih manjina koje žive u toj zemlji.

"Kao roditelj, vjerujem da svako od nas želi da nam djeca budu tolerantnija prema različitostima", rekao je Kordoba.

Ovogodišnji pobjednici manifestacije "Upoznajmo se - nacionalne manjine u BiH" je osnovna škola Meša Selimović iz Janje. Drugo mjesto zauzela je OŠ "Sveti Sava" iz Bijeljine, a treća je OŠ "Stevan Nemanja" iz Dragaljevca. Nagrada za opšti utisak je pripala učenicima OŠ "Jovan Dučić" iz Bijeljine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA