Lečić danas u Bijeljini održao predavanje na temu "Misli pozitivno" (FOTO)

Glumac Branislav Lečić, danas je u velikoj sali Centra za kulturu održao nadahnuto predavanje pod nazivom "Misli pozitivno", na kojem je istakao da je srpskom narodu izuzetno neophodna pozitivna energija i da je kampanja "Misli pozitivno" dobar način da se ona mobiliše u Republici Srpskoj i Srbiji

Lečić danas u Bijeljini održao predavanje na temu "Misli pozitivno" (FOTO)

Lečić je rekao da Pokret "Pozitivna Srpska" pokušava da pokrene ljude da ponovo povjeruju u smisao i stvarnost u kojoj žive, i da pritom pronalaze rješenja, nadahnuti pozitivnom energijom.

"Mladi su puni energije i pred njima je život koji žele da se ostvare i porodično i društveno. Nepravedne mogućnosti najviše ograničavaju njihov osećaj da sredina u kojoj su ima smisla", rekao je Lečić novinarima u Bijeljini, gdje učestvuje na interaktivnom forumu mladih.

Rješenje nije, dodao je on, zavući glavu u pijesak i okrenuti leđa od problema.

"Svako društvo počiva na povezivanju energije i baze koja je u svakom čoveku, ali je treba probuditi i ona je ta koja je i evolucionarna i revolucionarna, koja spaja i prepoznaje najkvalitetnije u nama, te daje šansu da ponovo treba da se borimo, da ponovo ima razloga da demokratizujemo okolinu u kojoj živimo, da ponovo ima smisla biti prisutan u životu 100 odsto", rekao je Lečić.

Lečić je istakao da on ne prenosi neka naučena znanja, već sopstveno životno iskustvo i neka svoja duboka uvjerenja. I da to nailazi na vrstu prepoznavanja koja je konstruktivna, jer na tim forumima direktno razgovara sa ljudima.

"Naš pojedinačni život nije nešto izolovano, nego je samo jedna lična karta autentičnosti koja treba da nađe zajednički kod prepoznavanja koji će nam svima pomoći da se osjećamo mnogo bolje."

Nemanja Simikić, član "Pozitivne Srpske" iz Bijeljine, koja je organizator današnjeg foruma "Misli pozitivno", kaže da je forum zamišljen kao savremeno afirmisanje kulture.

Glumica Danka Žugić, član "Pozitivne Srpske" iz Bijeljine, kaže da kampanja "Misli pozitivno" traje već godinu dana sa ciljem da se pokrene svijest i pozitivan stav prema sebi i društvu.

Ovaj poznati glumac, svojim današnjim predavanjem u Bijeljini, objasnio je kako pozitivnim razmišljanjem pojedinac može da razvija prvo sopstveno biće, a kasnije da kao razvijena jedinka, koja zna ko je i šta je, da svoj doprinos društvu ili drugom pojedincu. On je istakao da postoje stvari koje su mnogo važnije od svega onoga što se čini život.

"Život sa srećom je pronaći sebe u okolnostima u kojima živiš", kazao je Lečić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA