Bijeljina - obrazovni, kulturni, zdravstveni i sportski centar regije

Grad Bijeljina u budućnosti biće uređen obrazovni, kulturni, zdravstveni i sportski centar regije, sa razvijenom i prilagodljivom privredom i poljoprivredom uz uvažavanje životne sredine i balansiranim urbanim i ruralnim razvojem, zasnovanim na potrebama svih građana, ocijenjeno je na okruglom „Bijeljina - 20 godina nakon Dejtona“

Bijeljina - obrazovni, kulturni, zdravstveni i sportski centar regije
Okrugli sto, čiji je podnaziv bio "Zajedno za bolju Bijeljinu", okupio je predstavnike nevladinih organizacija i nekoliko političkih subjekata, brojne građane, studente i srednjoškolce.

"Grad Bijeljina mora i može zadovoljiti potrebe privrednika, poljoprivrednika, učenika, penzionera, socijalno ugroženih i drugih grupa. Mi ga vidimo kao otvorenu sredinu pravno i socijalno sigurnih građana, u kojem se sigurno živi i koji će biti grad jednakih mogućnosti za sve njegove žitelje", rekao je novinarima predsjednik Udruženje zeničkih Srba Dušan Stevanović.

On je naveo da je današnji skup dobar način da se ukaže na činjenično stanje u kojem se Bijeljina nalazi 20 godina nakon Dejtona, te naglasio da ono može i treba biti daleko bolje.

Prema riječima učesnika skupa, neophodno je unapređenje poslovno-investicionog ambijenta, značajniji podsticaj preduzetništvu i unapređenje razvoja malih i srednjih preduzeća, razvoj poljoprivrede i ostalih segmenata od vitalnog značaja za život građana.

Na okruglom stolu, koji je održan u Centru za kulturu "Semberija", u organizaciji Gradskog odbora SNS-a Bijeljina, raspravljano je o nizu tema i aktuelnih pitanja za grad, u susret lokalnim izborima 2016. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA