Mnogo prilika, crveni Đelmiću i podjela bodova u Bijeljini

U okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Radnika i Željezničara su u dosta dobrom susretu sa mnogo prilika podijelili bodove (0:0), a gosti iz Sarajeva su nekih pola sata igrali s igračem manje pošto je crveni karton dobio Ognjen Đelmić.

Mnogo prilika, crveni Đelmiću i podjela bodova u Bijeljini

Gosti iz Sarajeva su bolje otvorili susret, imali su loptu više u svom posjedu, no prvu pravu priliku imali su domaći.

Igrala se 26. minuta kada je Jakovljević nakon jednog centaršuta šutiarao sa desetak metara, ali Antolović je bio dobro postavljen i bez problema je odbranio.

Četiri minute kasnije dobra akcija Radnika, Obradović šutirao malo iskosa sa dvanaest metara, no lopta odlazi pored gola. U 31. minuti Hadžiahmetović je sa 20 metara oprobao udarac, no Avdukić je siguran.

Šerst minuta kasnije najbolja prilika u prvom poluvremenu. Memija je sjajno uposlio Tiaga koji šutira sa desetak metara, no Avdukić je sjajno odbranio.

Na otvaranju drugog dijela velika prilika za Željezničar. Đelmić je sjajno prošao po desnoj strani i uposlio je Kokota koji sa sedam metara traljavao šutira, pa Avdukić brani bez problema.

Par minuta kasnije ponovo je Kokot u centru pažnje. Tigao sjajno prošao po lijevoj strani i uposlio je pomenutog Kokota koji sa sedam metara šutira, ali Avdukić sjajno brani. I kada se očekivao pogodak gostiju, Đelmić bravi neviđenu glupost. Naime, na sredini terena iz čista mira udara Beširovića, pa mu je Mujić pokazao crveni karton.

U 61. minuti Obradović je šutirao nakon kornera, no Antolović je siguran, a pet minuta kasnije Tiago neometan šutira sa 10 metara, ali lopta odlazi pored gola Radnika.

Igrala se 73. minuta kada su gosti iz Sarajeva mogli do vodstva. Odbrana domaćih neshvatljivo griješi, lopta dolazi do Blagojevića koji sa 10 metara šutira lijevom nogom, ali lopta odlazi malo pored stative gola domaće ekipe.

Dva minuta kasnije Radnik je postigao pogodak, ali sudija ga je opravdano poništio zbog prekršaja Obradovića.

Deset minuta prije kraja Seratlić je šutirao sa desetak metara, ali lopta odlazi iznad gola gostiju iz Sarajeva.

Pet minuta prije kraja Šećerović je pokušao glavom nakon centaršuta Obradovića, no nije bilo promjene rezultata.

Do kraja susreta nije bilo uzbuđenja, tako da je derbi susret 17. kola Premijer lige okončan bez golova

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA