Večeras promocija Kecmanovićevog romana "Osama"

"Osama", nova knjiga Vladimira Kecmanovića, jednog od najpopularnijih srpskih pisaca srednje generacije, biće predstavljena večeras u Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“, sa početkom u 18.oo časova

Večeras promocija Kecmanovićevog romana "Osama"
Na promociji će biti predstavljena potresna priča iz bratoubilačkog rata devedesetih, priča o moćnicima i žrtvama. Neimenovani pripovjedač i svjedok prisjeća se iz njujorškog paba svoje orijentalne kasabe i priče o Bajazidu.

Bajazidov otac je nepristajanje da se uklopi u poredak platio životom. Paradoksalno, njegov sin izgubljenu vjeru u smisao svijeta pronalazi u poistovećivanju sa "velikim borcem za vjeru" Osamom bin Ladenom za šta će platiti najskuplju cenu.

Drugi o knjizi

Emir Kusturica: "Novi roman Vlade Kecmanovića je delo koje možemo svrstati u žanr knjiga "otvorenih vena". Pisan je jezikom njegovog detinjstva, govorom u kome su izostavljeni vokali i gde se značenja reči gube u bujici strasti i osećanja koja autorove junake vode kroz snažne zaplete. Srpski pisac transcendira jezikom bosanskih muslimana - hrabro poštovanje komšije i melanholično poznavanje kasabe. Još jedan trijumf Kecmanovićevog čovekoljublja."

Vladimir Pištalo: "Kecmanovićeva istina najradije progovara na usta dece ili jurodivih. I ova priča je ispričana vedrim i nepobedivim uličnim jezikom. I malo kad je vedrijim jezikom ispričana tužnija priča."

Vladimir Kecmanović do sada je objavio romane "Poslednja Šansa", "Sadržaj Šupljine", "Feliks", "Top je bio vreo", "Sibir", "Kainov ožiljak" (sa Dejanom Stojiljkovićem) i zbirku pripovjedaka "Zidovi koji se ruše". Sa istoričarem Predragom Markovićem autor je knjige "Tito, pogovor".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA