Kraj podrške za Google Chrome na Windowsu XP

Ako još uvijek koristite Windows XP, a na Internet idete pomoću Google Chrome browsera, vjerovatno ste poslednjih dana primijetili poruku "This computer will soon stop receiving Google Chrome Updates" (kao na slici).

Kraj podrške za Google Chrome na Windowsu XP
Ova poruka izazvala je uznemirenje velikog broja korisnika kombinacije Windows XP / Google Chrome, ali pravog razloga za brigu nema. Bar ne još uvijek.

O čemu se zapravo radi?

Kompanija Microsoft je prestala da daje podršku za svoj operativni sistem Windows XP još krajem 2015. godine. To znači, da više neće praviti sigurnosne nadogradnje ovog operativnog sistema, čak ni za korisnike koji imaju instaliranu licenciranu verziju.

U skladu sa odlukom Microsofta, i Google je odlučio da neće praviti nove nadogradnje svog browsera, Google Chrome, za korisnike koji isti koriste na Windows XP platformi.

Poruka "This computer will soon stop receiving Google Chrome Updates", je samo obavještenje da vaš browser neće dobijati nadogradnje, ali nastaviće nesmetano da funkcioniše i u budućnosti.

U svakom slučaju, možda je već vrijeme, da pređete na novije verzije operativnog sistema, pošto je veoma vjerovatno da će i ostali proizvođači softvera, u bliskoj budućnosti, sasvim prestati da daju podršku za svoje aplikacije instalirane na Widows XP platformi.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA