"Sava Semberija" nudi veće otkupne cijene domaće sirovine

Prerađivači u jeku sezone vape za sirovinom, koju su zbog nedostatka na domaćem terenu prinuđeni da uvoze. Tako je i semberski gigant „Sava Semberija“ u prošloj godini 80 odsto sirovine bila prinuđena uvesti, dok je od primarnih poljoprivrednih proizvođača otkupila samo 20 odsto povrća.

"Sava Semberija" nudi veće otkupne cijene domaće sirovine

S ciljem da se ovo promijeni, ponudiće ovaj prerađivač proizvođačima veće otkupne cijene u predstojećoj sezoni koje će u zavisnosti od vrste povrća biti uvećane i do 30 odsto.

Prerađivači u Semberiji već razmišljaju o organizaciji ovogodišnje proizvodnje povrća na ovdašnjim njivama, pa s toga povrtarima nude nastavak saradnje. Iako je bila vremenski teška 2015. godina je za Prehrambenu industriju „Sava Semberija" bila prva u kojoj je zabilježen znatan uspjeh, koji treba sačuvati u kontinuitetu.

S toga je opredjeljenje rukovodstva da znatno smanji uvoz i poveća mogućnosti proizvodnje povrća nadomak prerade.

Ono što je sigurno, prednost u otkupu svakako će imati kvalitet povrtarskih kultura, neće biti odbačeno niti vraćeno iz otkupa ni ono povrće koje se ne svrsta u ekstra klasu, napominje Krstić, ali i podsjeća da će prvoklasna sirovina biti bolje plaćena, te će se baš na njoj primjetiti povećanje otkupne cijene koje će uslijediti.

Još oko 300 hektara obradive zemlje omogućiće Savi da ostvari sopstvenu proizvodnju koja će ovom prerađivaču osigurati određenu količinu sirovine, što će ujedno olakšati i uslove rada, kaže Krstić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

13°

  • 20:00

    11°C
  • 23:00

    8°C
  • 02:00

    5°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

87 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 24. Apr 2024. 15:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI