Za pripremni program u vrtiću "Čika Jova Zmaj" prijavljeno 260 mališana

  • BIJELJINA
  • 06. Feb 2016.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i ove godine će organizovati tromjesečni predškolski program za djecu u godini pred polazak u školu, i to za onu djecu koja nisu bila obuhvaćena nekim oblikom institucionalnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja, odnosno nisu išla u vrtić.

Za pripremni program u vrtiću "Čika Jova Zmaj" prijavljeno 260 mališana

Za ove namjene iz budžeta će biti izdvojeno 250.000 KM, a Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske očekuje da će u program biti uključeno više od tri hiljade mališana.

Za ovaj program u jedinom javnom vrtiću u Bijeljini prijavilo se 260 mališana.

Za 25. februar zakazan je roditeljski satasnak kada će biti poznato gdje i koliko grupa će biti formirano.

"Svake godine mi upišemo više djece nego što Ministarstvo odobri. Uputili smo spiskove i sada čekamo povratnu informaciju. Sa roditeljima ćemo 25. februara održati sastanak i oni će tada biti informisani koliko je grupa odobreno i gdje će biti formirane", rekla je za televiziju Slobomir, Joka Arsenović, direktor vrtića "Čika Jova Zmaj".

Iako konačan spisak zavisi od resornog Ministarstva u vrtiću "Čika Jova Zmaj" očekuju da ni jedno prijavljeno dijete neće ostati uskraćeno za predškolski program nastave.

"Prošle godine dobili smo od Ministrarstva pet grupa, to je oko 150 djece ako računamo da je 30 djece u jednoj vaspitnoj grupi. Međutim, bilo je oko 70 djece više, pa smo napravili preraspodjelu radnog vremena između vaspitača i omogućili da o trošku naše predškolske ustanove borave dvije grupe. Ja ću se potruditi da ni jedno dijete ne bude vraćeno u slučaju da i ove godine dobijemo odobrenje za manje grupa", dodala je gospođa Arsenović.

Arsenovićeva je istakla da je veoma važno da se što većem broju djece omogući da prije polaska u školu prođu pripremni program.

Program predškolske nastave biće realizovan od 01. marta do 31. maja u predškolskim ustanovama ali i u osnovnim školama u sredinama gdje ne postoje predškolske ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

10°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    7°C
  • 05:00

    5°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

199 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI