PD “Semberija“ prodalo pogon „Obrijež“

Poljoprivredno dobro „Semberija“, na ponovljenoj licitaciji prodalo je farmu „Obrijež“, ukupne površine 61.223 metara kvadratnih, sa objektima, crnjelovačkom preduzeću „Dragstes“ za 840.000 KM.

PD “Semberija“ prodalo pogon „Obrijež“

Direktor PD „Semberija" Stevan Trivković rekao je za poslovni portal „CAPITAL" da je je početna cijena farme bila 1,2 miliona te da je prodata za 30 odsto manji iznos.

Trivković kaže da je neprodata ostala druga nekretnina, magacin „Sjeme", koja je ponuđena po početnoj cijeni od 800.000 KM.

„Što se tiče druge nekretnine, može biti prodata za iznos umanjen za 30 odsto od početne cijene. Ukoliko se ta cijena ne postigne, odustaćemo od prodaje", kaže Trivković.

Trivković kaže da će novac dobijen od prodaje farme „Obrijež" biti iskorišten za otplatu dijela kredita Bobar banci u likvidaciji.

On kaže da će od januara ove godine radnici PD „Semberija", skoro nakon pet godina, ponovo primati plate u bruto iznosu, jer je u međuvremenu izvršen reprogram duga za poreze i doprinose za raniji period.

Trivković je naslijedio velike obaveze iz ranijeg perioda u iznosu od 10,3 miliona KM, plus 3,5 miliona KM namjenskog kredita od IRB-a za izgradnju nove staje, nabavku mehanizacije i steonih junica.

Ukupne obaveze ovog preduzeća iznose 13,8 miliona KM, a kreditna obaveza prema Bobar banci u likvidaciji iznosi oko 1,4 miliona KM.

U PD „Semberija" trenutno radi 163 radnika, a bilo ih je 178 u trenutku kada je Stevan Trivković preuzeo direktorsku funkciju.

Petnaestak radnika u međuvremenu je penzionisano ili su sporazumno raskinuli radni odnos sa ovim preduzećem.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA