Za pola godine otkriveno 15 lica u vezi sa zloupotrebom droge

Zbog zloupotrebe droge policija u Bijeljini je u drugoj polovini 2015. godine nadležnom tužilaštvu podnijela izvještaje protiv 15 lica, među kojima je devet povratnika u vršenju ovih krivičnih djela, navodi se u izvještaju Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina.

Za pola godine otkriveno 15 lica u vezi sa zloupotrebom droge

U ovom periodu u gradu je otkriveno 13 krivičnih djela neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga, osam krivičnih djela omogućavanja uživanja opojnih droga i dva krivična djela organizovanog kriminala.

Protiv sedam lica policija je Okružnom tužilaštvu u Bijeljini dostavili izvještaj o organizovanom kriminalu u vezi sa neovlaštenim prometom oružja i vojne opreme.

Tužilaštvu BiH dostavljen je izvještaj protiv tri lica zbog organizovanog kriminala u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga.

U Bijeljini je u drugoj polovini prošle godine pretresima stanova, vozila i lica na više lokacija pronađeno i oduzeto 239 grama marihuane, 201 grama kokaina, 105 grama heroina, 361 grama indijske konoplje, četiri grama spida, gram hašiša i 48 tableta medicinske droge.

Policija je u ovom periodu otkrila i prekršajno sankcionisala i 18 vozača koji su bili pod dejstvom opojnih droga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA