Nagrađeni najbolji literarni i likovni radovi

Gradska boračka organizacija u Bijeljini dodijelila je danas nagrade za najbolje literarne i likovne radove o temi "Republiko Srpska u srcu te nosim, sa tobom se ponosim".

Nagrađeni najbolji literarni i likovni radovi

Za najbolji literarni rad nagrađena je Ivana Marinković iz Osnovne škole Dvorovi, a najbolji likovni rad djelo je Nikoline Aprcović iz gradske škole "Vuk Karadžić".

Povodom krsne slave Sveta tri Jerarha, Gradska boračka organizacije Bijeljine deveti put je organizovala ovu manifestaciju na kojoj su učestvovali učenici osnovnih škola iz pet gradova i opština u regiji.

U Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini postavljena je izložba najboljih učeničkih radova i održano veče rodoljubive poezije.

U ime organizatora, Đorđe Pajić rekao je novinarima da su nagrade najboljima desetodnevno ljetovanje koje Fond za dječiju zaštitu Republike Srpske organizuje ove godine u Bečićima na Jadranskom moru.

LJetovanje su osvojili autori tri najbolja literarna rada i autor najboljeg likovnog rada, dok su učenici koji su osvojili drugo i treće mjesto za likovne radove nagrađeni novčano sa 60 i 40 KM.

Školama, nastavnicima srpskog jezika i likovne kulture, kao i svim učesnicima uručene su zahvalnice za učešće na ovom konkursu.

Gradska boračka organizacije Bijeljine sutra će proslaviti svoju krsnu slavu Sveta tri Jerarha u salonu "Ekskluziv".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 17:00

    15°C
  • 20:00

    13°C
  • 23:00

    11°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

147 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 14:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI