Učesnici u saobraćaju poštujte saobraćajne propise!

U periodu od 01.januara do 10.februara 2016. godine na području Centra javne bezbjednosti Bijeljina evidentirane su dvije (2) saobraćajne nezgode sa poginulim licima, osam (8) sa teškim tjelesnim povredama i 46 saobraćajnih nezgoda sa lakšim tjelesnim povredama.

Učesnici u saobraćaju poštujte saobraćajne propise!

Najugroženija kategorija u saobraćajnim nezgodama su pješaci i vozači motornih vozila. U provedenim pojačanim aktivnostima koje su sporvedene na nepoštivanju ,, odnosa vozač-pješak,, sankcionisano je 167 vozača i 36 pješaka, od čega je 14 pješaka zbog nenošenja svjetloodbojnog prsluka u uslovima smanjene vidljivosti.

S obzirom na povoljne vremenske uslove neprilagođena brzina bila u 89% saobraćajnih nezgoda sa smrtnom posledicom dominantan uzrok.

Centar javne bezbjednosti Bijeljina je u mjesecu januaru sproveo akciju pojačane kontrole saobraćaja kojom prilikom je evidentirano 433 prekršaja prekoračenja brzine od čega je 425 u naselju i 8 u vannaseljenom mjestu.

Pored navedenih aktivnosti, s obzirom na početak drugog polugodišta školske 2015/2016.godine, preduzeto je niz aktivnosti u preventivno-represivnom djelu sa ciljem sprečavanja saobraćajnih nezgoda u zonama škola i na trasama kretanja djece.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju,da poštuju saobraćajne propise, posebno sa aspekta ograničenja brzine kretanja, da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola a pješaci da u uslovima smanjene vidljivosti koriste svjetloodbojni prsluk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA