Ćorić zatražio ostavke Mićića i Sofrenića

Predsjednik bjeljinskog Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata Nedeljko Ćorić zatražio je da gradonačelnik Bijeljine Mićo Mići i načelnik gradskog Odjeljenja za finansije Milorad Sofrenić podnesu ostavke jer su, kako tvrdi, počinili određene nepravilnosti i zloupotrebe.

Ćorić zatražio ostavke Mićića i Sofrenića

On je istakao da se vrši selektivna isplata odborničkih naknada u skladu sa pripadnošću skupštinskoj većini, odnosno podobnošću. "U Bijeljini morate biti stranački podobni ili podobni onima koji vrše vlast da biste mogli da dobijete ono što vam pripada po zakonu", naveo je Ćorić.

Ćorić je na konferenciji za novinare priložio i dokument u kojem jedan odbornik PDP-a traži isplatu nadoknada unaprijed, kao i dokument da mu je to i odobreno u iznosu od 3.218 KM.

"Ozbiljan sam čovjek, ne govorim laži, govorim argumentovano. Odbornik PDP-a Dragana Čojić podnijela je načelniku za finansije molbu da joj budu uplaćene preostale naknade do kraja odborničkog mandata, što je i učinjeno, a što potvrđuje njena molba i izvod iz banke koji predočavam javnosti", rekao je Ćorić.

On je ponovio da je dokument dokaz da su naknade unaprijed isplaćene, a riječ je o naknadama od aprila do septembra ove godine, tako da se na izvodu iz banke od 19. aprila vidi da je Čojićevoj isplaćeno ukupno 3.218 KM.

Ćorić navodi da takav slučaj nije poznat u Narodnoj skupštini Republike Srpske, te da se tamo poslaničke nadoknade dobijaju redovno, bez obzira na stranačku pripadnost.

On je podsjetio da je nedavo sa Mićićem gostovao u jednoj TV emisiji i da je tada ukazao na nekoliko nepravilnosti koje se dešavaju u Odjeljenju za finansije i trošenju budžeta grada Bijeljina, te da je Mićić to negirao i rekao da će podnijeti ostavku ako je ijednom odborniku unaprijed plaćeno.

Ćorić je pozvao Mićića da prvo pokrene inicijativu za smjenu Sofrenića zbog nezakonitih radnji i zloupotreba, te da, potom, i sam podnese ostavku i tim kao odgovoran i častan čovjek ispuni obećanje.

Odgovarajući na pitanje novinara da li ima saznanje ko je odobrio isplatu, gradonačelnik ili predsjednik Skupštine grada, Ćorić kaže da je zahtjev odbornika PDP-a upućen Odjeljenju za finansije, te da je na njemu potpis Milorada Sofrenića.

"Zahtjev nije upućen predsjedniku Skupštine grada Draganu Đurđeviću, nego Sofreniću, a pretpostavljam da je tako urađeno upravo po njegovom nalogu. Đurđević je samo jedan u lancu koji odlučuje o odborničkim nadoknadama. On nije taj koji donosi odluku", rekao je Ćorić.

O tome, kaže Ćorić, isključivo odlučuju načelnik za finansije i gradonačelnik. "To su dva odgovorna lica koja potpisuju nalog za isplatu", kaže Ćorić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA