Odluka o radnom vremenu tokom praznika

Radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za komunalnim, zdravstvenim i drugim uslugama, u nedjelju 01. maja, ponedjeljak 02. maja i ponedjeljak 09. maja 2016. godine, dužne su da rade: zdravstvene ustanove i preduzeća za snadbjevanjem: vodom, električnom energijom, prevoza putnika i vatrogasna jedinica.

Odluka o radnom vremenu tokom praznika
Ova reduzeća, ustanove i organizacije obavezna su da organizuju i obezbjede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti, potrebne za pružanje usluga građanima za vrijeme trajanja republičkih praznika.

Preduzeća, ustanove i organizacije koje u svojim redovnim aktivnostima imaju organizovan rad za neradne dane, nisu obavezne utvrđivati povećan obim rada i dežurstva.

Radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za snabdjevanjem osnovnim životnim artiklima i drugih potreba, u nedjelju 01. maja 2016. godine mogu da rade samo prodavnice sa prehrambenom robom i mesare najduže do 11:00 časova, a u ponedjeljak 02. maja 2016. godine i ponedjeljak 09. maja 2016. godine mogu da rade privredna društva i preduzetnici najduže do 15:00 časova.

Apoteke, prodavnice pogrebne opreme, veterinarske ambulante i ugostiteljski objekti mogu raditi redovno radno vrijeme za vrijeme trajanja republičkih praznika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA