Izložba fotografija "Darujmo im vrijeme, a ne novac" (FOTO)

Organizacija NARKO-NE iz Sarajeva, uz podršku Save the Children-a i USAID-a, juče je u Dnevnom centru “Otaharin”, priredila izložbu fotografija pod nazivom “Darujmo im vrijeme, a ne novac".

Izložba fotografija "Darujmo im vrijeme, a ne novac" (FOTO)

Putujućom izložbom projekta "Darujmo im vrijeme umjesto novac" nastoji se ukazati na važnost volonterskog rada kao jednog od efikasnih načina prevencije prosjačenja i pružanja zaštite djeci u ostvarivanju njihovih prava, ali i povećati nivo informiranosti šire javnosti o posljedicama davanja novca djeci koja žive i/ili obavljaju rad na ulici.

Izložba je nastala 2015. godine kao rezultat Škole fotografije sa profesionalnom fotografkinjom Imranom Kapetanović i do sada je postavljena u šest gradova širom BiH (Banjaluci, Brčkom, Bijeljini, Mostaru, Tuzli i Zenici).

Tokom jučerašnje izložbe volonteri iz Sarajeva i Bijeljine imali su priliku da se druže i razmijene svoja iskustva.

UG NARKO - NE je udruženje za prevenciju zavisnosti, rade na problemima nastanka zavisnosti sa ciljem smanjenja potražnje za psihoaktivnim supstancama i unapređenjem zdravlja mladih u cjelokupnom BH društvu, te omogućava mladima da steknu znanja i vještine kojima bi promovisali zdrave životne navike u svojim lokalnim zajednicama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA