Britanski naučnik tvrdi da je večna mladost moguća

Jedan britanski naučnik tvrdi da se tajna zaustavljanja procesa starenja može pronaći u skorijoj budućnosti, kao i da će ljudi moći da dožive 1.000 godina. Neverovatne tvrdnje izneo je doktor Obri de Grej, biomedicinski teoretičar koji se obrazovao na Univerzitetu „Kembridž“ i „Harou“.

Britanski naučnik tvrdi da je večna mladost moguća

De Grej, suosnivač i načelnik istraživačke fondacije "Strategies for Engineered Negligible Senescence" (SENS) u Kaliforniji, tvrdi da razvija najnoviju formu medicine zasnovanu na regenerativnim terapijama.

Rekonstruisanjem strukturnog reda „mašinerije" našeg tkiva, podmlađivačke biotehnologije će uspostaviti normalno funkcionisanje ćelija tela osnovnih biomolekula, time podmlađujući ostarelo tkivo i vraćajući mladalačku snagu organizma, navodi istraživački centar SENS.

Istraživanje je kritikovao doktor Tilo Kunat iz Centra za regenerativne medicine Univerziteta Edinburg, istakavši da su tvrdnje netačne.

Kunat je naveo da niko neće moći da živi duže od 120 godina, ni sada ni u bližoj budućnosti. Jedino je, kako tvrdi, potencijalno moguće da se životni vek produži 30 odsto, ukoliko bi se primenila ograničena dijeta.

„Niko u budućnosti ne može biti genetski modifikovan tako da živi duže od, recimo, 120 godina. Čak ni uz pomoć ishrane ili lekova", istakao je Kunat.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA