Deseti rođendan računarske igre iz Bijeljine!

Možda niste znali, ali prije tačno 10 godina, ekipa programera i dizajnera iz Bijeljine napravila je prvu online multiplayer igru na našim prostorima.

Deseti rođendan računarske igre iz Bijeljine!

O Diplomati su tada pisali mnogi medji iz okruženja: B92, Politikin Svet kompjutera, Novosti, Press ...

"Prva verzija igre Diplomata, lansirana je davne 1996. godine, a za jubilarnih 10 godina, odlučili smo da pripremimo novu verziju. Trudili smo se da zadržimo atmosferu stare igre, ali i da ponudimo originalno i dinamično grafičko okruženje sa mnogo novih opcija" rekao nam je jedan od članova razvojnog tima.

Igra Diplomata, uvodi vas u virtuelni svijet, u kome uz dobru strategiju, brze odluke i mudar odabir saveznika, treba da dokažete svoje vještine kao lider države, diplomata i vojskovođa.

Zadatak je možda jednostavan, ali treba da znate, da isti cilj ima i hiljade drugih igrača, koji će na sve načine pokušati da osujete vaš savršen plan i tako ostvare bolju poziciju ili preotmu medalje za najznačajnija dostignuća.

"Diplomata je potezna igra što ostavlja igraču dovoljno vremena za razmišljanje i planiranje prije nego što povuče potez, a ograničen broj poteza garantuje ravnopravnost, bez obzira na to da li poteze povučete čim ih dobijete ili samo jednom u toku dana. To praktično znači da na igru možete utrošiti tridesetak minuta dnevno i ostvariti vrhunski rezultat" tvrde u Ofanzivi.

Svaki ciklus u igri traje jedan mjesec, a svakog prvog dana u mjesecu svi igrači kreću od "nule" - ravnopravno, što vam omogućava da se reorganizujete, planirate novi ciklus od samog početka, kao i da se osvetite neprijateljima.

Ako ste ikada maštali da imate svoju vojsku i svoj narod, da novac koji vaš narod zaradi trošite na gluposti i da bez razloga započinjete ratove i mijenjate zakone i poreze - dovoljno je samo da odete na adresu www.diplomata.org i izvršite registraciju.

Igri možete pristupiti i sa mobilnih platformi, uz napomenu, da je mobilna verzija još uvijek u razvoju pa vam preporučujemo da prva iskustva steknete na desktop verziji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA