Čestitka gradonačelnika povodom Svjetskog dana slobode medija

Povodom Svjetskog dana slobode medija gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, svim medijskim kućama, uputio je čestitku sljedećeg sadržaja:

Čestitka gradonačelnika povodom Svjetskog dana slobode medija

Poštovani novinari, urednici i članovi novinarskih udruženja,upućujem vam srdačne čestitke povodom današnjeg Dana slobode medija i želim da ovaj dan bude ne samo svečarski obilježen, nego i da bude podsjećanje na važnost slobode medija za izgradnju demokratskog, otvorenog, i uspješnog društva.

Svjedoci smo da stanje slobode medija u našoj zemlji zahtijeva višestruko unapređenje, s obzirom na to da su medijske kuće i novinari izloženi brojnim pritiscima koji otežavaju, a ponekad i potpuno onemogućavaju njihov rad. Istovremeno, brojni primjeri istrajnosti u obavljanju novinarskog posla daju nadu da će ljudi iz medija uspjeti da očuvaju dostojanstvo struke i daju pun doprinos izgradnji bolje i pravednije zajednice.

Nadam se da će svi dijelovi društva prepoznati značaj objektivnog novinarstva i pomoći novinarima i ostalim medijskim radnicima u obavljanju ovog izuzetno odgovornog posla.

Gradska uprava Bijeljina, sa svoje strane, očekuje nastavak dobre i uspješne saradnje sa medijima s ciljem daljeg povećanja transparentnosti i približavanja njenog rada građanima, kao i povećanja njihovog interesa za učešće u donošenju odluka na lokalnom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA