U angio-sali do sada zbrinuto 1.000 pacijenata

U savremenoj angio-sali bijeljinske Bolnice "Sveti Vračevi" do 1. maja zbrinuto je 1.000 pacijenata i urađeno više od 200 intervencija u slučajevima akutnog infarkta miokarda, čime su direktno spaseni životi pacijenata, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

U angio-sali do sada zbrinuto 1.000 pacijenata

Do 1. maja ove godine zbrinuto je 1.000 pacijenata i urađeno više od 1.350 procedura snimanja krvnih sudova srca, snimanja srčanih komora, širenja krvnih sudova srca i plasiranja stentova u oboljele krvne sudove srca, čime se neposredno spasavaju životi oboljelih pacijenata.

Savremena angio-sala u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica "Sveti Vračevi" u Bijeljini, druga u Republici Srpskoj, svečano je otvorena 8. septembra 2014. godine.

Povodom uspješno zbrinutog hiljaditog pacijenta u Odsjeku za invazivnu i interventivnu kardiološku dijagnostiku i terapiju u Bolnici "Sveti Vračevi", sutra će biti održana konferencija za novinare na kojoj će govoriti Siniša Maksimović, direktor Bolnice "Sveti Vračevi", Mile Trifković, šef Odsjeka za invazivnu i interventnu kardiološku dijagnostiku i terapiju, Milica Lovrić, šef kardiologije Bolnice "Sveti Vračevi" i Dragan Sagić, načelnik interventne kardiologije Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" Beograd.

Nakon konferencije za novinare koja počinje u 11.00 časova, biće organizovana i posjeta Odsjeku za invanzivnu i interventnu kardiološku dijagnostiku i terapiju Bolnice "Sveti Vračevi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA