Bijeljinski budžet se uvećava za milion maraka

Fond solidarnosti za obnovu Republike Srpske doznačio je gradu Bijelina milion maraka, zbog čega će na narednoj sjednici Skupštine grada, zakazanoj za 11. maj, odbornici odlučivati i o prvom ovogodišnjem rebalansu gradskog budžeta.

Bijeljinski budžet se uvećava za milion maraka

Naime, zbog uplate milion KM iz Fonda solidarnosti RS, kojI će biti utrošen za izgradnju infrastrukture i eksproprijaciju zemljišta radi regulacije toka rijeke Janje, gradski budžet će umjesto planiranih 46,99 miliona KM biti uvećan na 47,8 miliona KM.

U Odjeljenju za finansije kažu da su od početka godine analizirali ostvarenje budžetskih sredstava i izvršenja u proteklom periodu, kao i doznačavanje sredstava iz Fonda solidarnosti, te su zbog toga i predložili izradu rebalansa budžeta.

„Osnovni razlozi za potrebu izrade rebalansa budžeta su doznačavanje sredstava iz Fonda solidarnosti i raspoređivanje novca na izgradnju infrastrukture i investicije, kao što je izgradnja Centra za socijalni rad", kažu u Odjeljenju za finansije.

Na narednom skupštinskom zasijedanju biće razmotren i izvještaj o izvršenju gradskog budžeta za prva tri mjeseca ove godine, kao i konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta grada za 2015. godinu.

Posebnu pažnju odbornika svakako će izazvati i prijedlog za razrješenje načelnika Odjeljenja za finansije Milorada Sofrenića čije je razrješenje predložila grupa od 11 odbornika Skupštine grada Bijeljina, zamjerajući mu da „svoje poslove nije vršio u skladu sa zakonom i aktima organa grada Bijeljina".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 20:00

    14°C
  • 23:00

    11°C
  • 02:00

    6°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

160 cm

Promjena: 8cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 15:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI