Zvučna signalizacija na četiri pješačka prelaza u Bijeljini

U cilju bezbjednog prelaska slijepih i slabovidih lica preko klovoza, u zoni oko OŠ „Sveti Sava“, na četiri pješačka prelaza, postavljena je zvučna signalizacija, a iz gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine najavili su postavljanje zvučnih uređaja na još tri najprometnija pješačka prelaza u Gradu.

Zvučna signalizacija na četiri pješačka prelaza u Bijeljini

-U narednih pet dana, uređaji za zvučnu signalizaciju biće postavljeni na prelazima između TC „Emporium" i starog nebodera, u Ulici Nikole Tesle - od pješačke zone prema Sudu i na prelazu koji veže ova dva pješačka prelaza, odnosno u Ulici Vuka Karadžića. Ove lokacije su izabrane jer je na njima pješački saobraćaj najfrekventiji. U momentu kada se upali zeleno svjetlo za pješake, zvučni signal daje znak za siguran prelazak - istakao je Tomica Stojanović, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

Ovaj projekat, čija vrijednost iznosi oko 10 hiljada maraka, Gradska uprava realizuje u saradnji sa Udruženjem slijepih i slabovidih lica Bijeljina. S obzirom na to da je OŠ „Knez Ivo od Semberije", sa oko 1600 učenika, jedna od najvećih u RS, iz Odjeljnja su najavili i postavljanje svjetlosne signalizacije - semafora za pješake, pored škole, u Ulici Neznanih junaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA