Projekat uređenja korita Janje teče po planu

Realizacija jednog od najvećih projekata Gradske uprave, uređenje korita rijeke Janje, ulazi u svoju pretposlednju, treću fazu, a uporedo teku pregovori sa predstavnicima Svjetske banke oko izgradnje drinskog nasipa, istakao je Tomica Stojanović, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

Projekat uređenja korita Janje teče po planu

- Projekat uređenja korita Janje podjeljen je u četiri faze. Pitanje imovinsko-pravnih odnosa smo riješili u rekordnom roku i bez većih problema, a u toku je izadavanje građevinske dozvole, kako bismo nastavili sa radom - naglasio je Stojanović.

Realizacijom ovog projekta, vrijednog 13 milona KM, biće zaštićeno oko 3.300 domaćinstava i poljoprivredna proizvodnja koja je osnovna djelatnost 14.000 stanovnika na ovom području.

Pored redovnih aktivnosti i rada na kapitalnim projektima, iz ovog gradskog Odjeljenja u narednom periodu najavljuju i radove na uređenju Gradskog parka.

- Preko sto panjeva, starih više od 50 godina je povađeno, a redovno vršimo obnavljanje ove najveće gradske zelene površine novim sadnicama. U narednom periodu biće izvršena rekonstrukcija ograde i zamjena oštećenih stubova, dodao je Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA