Pruga Šid – Bijeljina u vlasništvu Željeznice Srbije

Vlada Srbije dala je saglasnost da se na preduzeće “Željeznice RS” (ŽRS) uknjiži 18,467 kilometara dionice pruge na relaciji Šid – Bijeljina.

Pruga Šid – Bijeljina u vlasništvu Željeznice Srbije

Ova odluka donesena je na Skupštini Akcionarskog društva za upravljanje javnom željezničkom infrastrukturom "Infrastruktura železnice Srbije" 11. aprila.

Na zajedničkoj sjednici vlada Srbije i Srpske, koja je održana 26. juna prošle godine u Beogradu, jedan od zaključaka je bio da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Ministarstvo saobraćaja i veza RS sprovedu aktivnosti da se pruga Šid - Bijeljina, koja prolazi kroz Srpsku u dužini od 18,467 kilometara, a koja je uknjižena na "Željeznice Srbije", prenese u svojinu ŽRS.

Na osnovu ovog zaključka Vlada Srbije je 15. aprila donijela rješenje o davanju saglasnosti na odluku o izuzimanju dionice pruge državna granica - Bijeljina iz mreže "Infrastruktura železnice Srbije" radi prenosa u svojinu ŽRS.

- Čim zvanično dobijemo ovo rješenje, pokrenućemo postupak uknjiženja imovine, a to će nam dati mogućnost ulaganja u ovu prugu i time jačeg povezivanja sa Srbijom - kazali su u Ministarstvu saobraćaja i veza RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA