Godinama trošila milione dolara greškom prebačene na njen račun

Dvadesetjednogodišnja žena uhapšena je na sidnejskom aerodromu zbog toga što je trošila milione dolara – kupujući tašne i luksuznu robu novcem koji je bio pogrešno prebačen na njen račun pre čak četiri godine.

Godinama trošila milione dolara greškom prebačene na njen račun

Malezijska žena pod imenom Kristijana Li pokušala je da napusti Australiju nakon što je otkriveno da je greškom na njen račun prebačeno 4,6 miliona dolara pre četiri godine.

Studentkinja hemijskog inženjerstva, koja je pokušala da otputuje u Maleziju pre nego što ju je uhapsila australijska federalna policija, i dalje duguje banci oko tri miliona dolara.

Navodno je kupovala „luksuzne predmete", koristeći pogrešno transferovan novac.

Lijeva se pojavila na lokalnom sudu nakon što je optužena za nesavesno dobijanje finansijske prednosti prevarom i svesno trošenje prihoda stečenog kriminalom.

Mladoj studentkinji je odobrena kaucija pod uslovom da se prijavljuje dva puta dnevno policiji u predgrađu Rajd u Sidneju, preda svoj pasoš i živi sa dečkom, Vinsentom Kingom.

Studentkinja je rekla svom advokatu da je hitno morala da odleti u Maleziju da poseti roditelje, koji ne znaju za njeno hapšenje.

Advokat Lijeve, Fiona Mekeron, sudu je rekla da je novac delom potrošen na luksuzne proizvode kao što su skupe tašne, na šta je sudija prokomentarisao: „To je mnogo tašni."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

10°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    7°C
  • 05:00

    5°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

199 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI