Petrović: Moje igrače danas traže, a do juče nije niko znao za njih

Fudbaleri Radnika iz Bijeljine su ove sezone bili pravo osvježenje i definitivno najprijatnije iznenađenje u domaćem klupskom fudbalu.

Petrović: Moje igrače danas traže, a do juče nije niko znao za njih

Nakon što su u Premijer ligi BiH odigrali sjajno jesenji dio šampionata, dobre igre su prenijeli i na Kup, kojem su se maksimalno posvetili u finišu sezone. Na kraju im se to isplatilo, trofej je osvojen a Radnik je prvi put u klupskoj istoriji osvojio trofej i plasirao se u Evropu.

Jedan od najzaslužnijih za ovaj historijski uspjeh ekipe iz Bijeljine je njihov trener Slavko Petrović, koji je za SportSport.ba rekao da je njegov tim odigrao sjajnu sezonu i napravio gigantski rezultat.

"Slegli su se utisci nakon osvajanja Kupa BiH. Mislim da smo odigrali fantastičnu utakmicu protiv Slobode. Imali smo odličnu sezonu koja je krunisana ovim trofejom, što je gigantski uspjeh za ekipu kao što je Radnik", rekao je Petrović na početku razgovora za portal sportsport.ba.

Petrović se osvrnuo i na vrijeme kada je tek došao u ovaj tim, a tada je od Uprave kluba tražio nagradu za eventualni odlazak u Evropu.

"Ljudi koji su sjedili sa mnom za stolom su me gledali začuđeno. Nisu mogli da vjeruju da sam to zahtijevao jer je Radnik, u trenutku kada sam preuzeo taj klub, imao samo jedan bod i bio je na posljednjem mjestu Premijer lige. Nama u Evropi sigurno neće biti lako jer vjerujem da ćemo ostati bez dosta fudbalera. Postoje i oni koji će ostati ovdje i odigrati Evropa ligu, ali mislim da će nam biti veoma teško da zadržimo okosnicu tima. Otići će i neki fudbaleri za koje se nije ni znalo do prije godinu dana, a danas su poznati i jedni od najzaslužnijih za ovaj naš uspjeh", rekao je Petrović.

Trener Radnika je poručio da je finansijska situacija u klubu iz Bijeljine mnogo slabija nego što je to slučaj u ostalim vodećim klubovima u našem prvenstvu. Petrović smatra da se to neće mnogo promijeniti čak ni nakon osvajanja Kupa BiH.

"Naše finansije su smiješne u odnosu na neke druge klubove iz Premijer lige BiH. Mislim da neće biti nekih velikih promjena što se toga tiče ni nakon ove sezone. Mi živimo od prodaje igrača, ali nažalost na tome ne možemo uzeti veliki novac kao recimo neke druge ekipe iz našeg prvenstva. Upravo zbog ove situacije moram skinuti kapu mojim igračima koji su napravili zaista veliki rezultat".

Predsjednik ovog kluba Mladen Krstajić rekao je juče da je Petrović čekao poziv iz Sarajeva prije produženja ugovora sa Radnikom, ali Petrović ovo nije želio posebno komentarisati.

"Sve što mogu reći je da sam produžio ugovor sa Radnikom i da je sada sve ostalo manje važno. Ostajem trener svog sadašnjeg kluba i ne želim uopšte da se osvrćem na te stvari", istakao je za kraj razgovora Slavko Petrović.

Podsjetimo, Slavko Petrović je juče produžio ugovor sa Radnikom na dodatne dvije godine, a najzaslužniji za to je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mičić za kojeg ovaj sjajni trener kaže da ga nije moga odbiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA