Bijeljina pokrovitelj balkanskog odbojkaškog takmičenja za juniorke

Predstavnici Odbojkaškog saveza BiH i Odbojkaškog kluba „Radnik“ Bijeljina danas su potpisali Ugovor o prenosu nadležnosti organizacije Balkanskog odbojkaškog šampionata za juniorke.

Bijeljina pokrovitelj balkanskog odbojkaškog takmičenja za juniorke

Ovim Ugovorom Grad Bijeljina je ozvaničen kao pokrovitelj Šampionata, a Odbajkaški klub „Radnik" biće organizator takmičenja.

- Potrudićemo se da uspješno organizujemo ovo takmičenje, jer smo mi do sada više puta dokazali da smo mi sportski Grad i na osnovu toga nam je i povjerena organizacija ovakve manifestacije - naglasio je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Bijeljina Slavko Bašić.

Šampionat će biti igran od 2. do 6. avgusta, a učestvovaće osam odbojkaških reprezentacija sa prostora Balkana - Srbija, Crna Gora, Makedonija, Rumunija, Bugarska, Turska, Moldavija i BiH.

- Na takmičenju u Bijeljini aktivno će učestvovati 140 sportista. Za uspješnu organizaciju potrebno je angažovanje oko 40 volontera koji će učestvovati u organizaciji, te oko 30 osoba iz Organizacionog odbora - naveo je predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Milutin Popović.

On je istakao da je Bijeljina izabrana za organizatora takmičenja jer je postala prepoznatljiva kao grad sporta i odbojke.

- To su pokazali dosadašnji rezultati, ali i sredstva koja se opravdano iz gradskog budžeta izdvajaju za sport. Ovaj Grad ima dobre uslove za takmičenje, za smještaj, na dobroj je lokaciji i komunikacija sa Gradskom upravom i rukovodstvom sportskih klubova uvijek je bila na visokom nivou - pojasnio je Popović.

Predsjednik Odbojkaškog kluba „Radnik" Slaviša Savić izrazio očekivanje da će ovaj klub da opravda povjerenje koje mu je ukazano, te da će takmičenje biti organizovano na najprofesionalniji način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA