Razmrdavanje vijuga uz Uroša Petrovića

U petak, 27.05.2016. godine, sa početkom u 18,00 časova, u sali vrtića "Dragan i Zoran" biće održana Radionica za djecu i roditelje.

Razmrdavanje vijuga uz Uroša Petrovića

Voditelj radionice je Uroš Petrović, književnik čija djela pomjeraju granice u savremenoj literaturi za djecu i mlade.

Autor je dvanaest knjiga i dobitnik isto toliko najprestižnijih nagrada za književnost za mlade. Počev od zbirki priča - mozgalica i romana u zagonetkama do fantastičnih pripovijesti, djela ovog autora jesu originalne pustolovine koje nagrađuju čitaoce.

Razmrdavanje vijuga, susret sa čudesnim, neobičnim ali i zastrašujućim, raskošna mašta i osobeni humor u njegovim knjigama, sve više postaju omiljeno štivo i za odrasle.

Sve njegove knjige su mu među najčitanijim naslovima srpske književnosti za djecu u ovom vijeku (preko 200.000 prodatih primjeraka samo u Srbiji).

Knjige Uroša Petrovića  nalaze se i u izbornoj lektiri za škole a objavljene su do sada i u Italiji, Mađarskoj, Grčkoj, Makedoniji i Češkoj.

Po Petrovićevom nagrađenom romanu "Peti leptir" je snimljen prvi 3D dugometražni igrani film u istoriji srpske kinematografije.

Dobitnik je  većeg broja prestižnih nagrada za fotografije, koje objavljuje u čitavom svijetu, a zajedno  sa doktorom Rankom Rajovićem, koautor inovativnog programa za škole i vrtiće „NTC sistem učenja", koji se primenjuje u više od deset zemalja Evrope.

Gostuje kao predavač na fakultetima, u školama i drugim obrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu. Dugogodišnji je predsednik Mense Srbije i jedan je od najuspešnijih rješavača IQ X testa na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA