Semberija rasadnik šahovskih talenata

17. Kadetsko i omladinsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u šahu završeno je 18. maja u Zdravstveno turističkom centru „Banja Vrućica“ kod Teslića. Osim devetodišnje Tijane Stanišić, o kojoj smo već pisali, ovo prvenstvo iznjedrio je još jednog šampiona a to je devetogodišnji Mirko Šain, učenik trećeg razreda osnovne škole "Sveti Sava" iz Bijeljine.

Semberija rasadnik šahovskih talenata

Kao Tijana i Mirko Šajin je iz iste škole šaha pri šahovskoj sekciji Sveti Georgije u Bijeljini.

Devetogodišnji Mirko, u izezetno jakoj konkurenciji nekoliko bivših šampiona, zauzeo je prvo mjesto u grupi dječaka do 10 godina i time je potvrdio da Semberija predstavlja pravi rasadnik šahovskih talenata.

Dupla kruna šahovske sekcije Sveti Georgije koja bi trebala u bliskoj budućnosti prerasti u pravi šah klub, dokazuje da se rad, istrajnost i požrtvovanje isplate, a poznato je da se uspjeh u šahu ne postiže preko noći.

Podsjećamo da je Tijana Stanišić, inače učenica četvrtog razreda OŠ "Knez Ivo od Semberije", osvajanjem prvog mjesta na Prvenstvu ostvarila plasman na svjetsko prvenstvo koje se igra u Gruziji ili Evropsko koje se igra u Pragu.

Učešće na Kadetskom i omladinskom prvenstvu Bosne i Hercegovine u šahu uzelo je više od stotinu mladih šahista iz cijele zemlje, među kojimasu bili Tijana i Mirko.

Omladinci i kadeti koji su u Banji Vrućici boravili četiri dana tokom prvenstva, predstavnici su najboljih iz redova Šahovskog saveza Republike Srpske, kao i saveza Federacije i Herceg Bosne.

Foto: privatna kolekcija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

14°

  • 17:00

    14°C
  • 20:00

    12°C
  • 23:00

    9°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

161 cm

Promjena: -7cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 13:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI