Večeras otvaranje Međunarodnog festivala dječijeg i omladinskog folklora

U periodu od 27. do 29. maja u Bijeljini će biti održan Međunarodni festival dječijeg i omladinskog folklora, koji će okupiti više od 20 kulturno-umjetničkih društava iz zemlje i regiona.

Večeras otvaranje Međunarodnog festivala dječijeg i omladinskog folklora

Svečano otvaranje Festivala predviđeno je 27. maja u 19,00 časova u Centru za kulturu, dok će dva sata ranije, tačnije u 17,00 časova, biti održan defile Kulturno umjetničkih društava ulicama Bijeljine.

Defile će krenuti od ulice Meše Selimovića i kretati se do Centra za kulturu „Semberija".

"U defileu će učestvovati Kulturno umjetnička društva koja su gosti prve festivalske večeri, obučeni u narodne nošnje i uz pratnju par orkestara igrači će predstaviti nekoliko kratkih folklornih igara", rekla je za portal Bijeljina danas, Aleksandra Cvijetinović, organizator Festivala.

U subotu 28. maja svi posjetioci imaće priliku da vide izložbu ručnih radova bijeljinskih kreativaca koja će biti održana na Gradskom trgu, dok će u 17,00 časova biti održan defile ulicama grada učesnika druge festivalske večeri.

Od 18,00 časova u Centru za kulturu, održaće se revija originalne narodne nošnje, dok će nastavak druge festivalske večeri i zatvaranje Festivala biti održano u Etno selu „Stanišići" od 20 časova.

Organizator Međunarodnog festivala dječijeg i omladinskog folklora je klub za djecu "Garfild" i kulturno umjetničko društvo „Pletenica" iz Bijeljine, koje postoji od 2008. godine i do sada broji oko 200 članova u šest folklornih grupa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA