"Turnir prijateljstva" pristupio u TeamUNICEF (FOTO)

U Bijeljini je potpisan memorandum o razumijevanju između ‘Turnira prijateljstva’ i UNICEF-a BiH. Na taj način se ovaj fudbalski turnir koji okuplja dječake iz nogometnih klubova iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Makedonije priključuje u TeamUNICEF.

"Turnir prijateljstva" pristupio u TeamUNICEF (FOTO)
Inicijativa povezuju sve UNICEF-ove aktivnosti vezane za sport i partnerstva kako bi se pokrenule i poboljšale promjene za djecu.

Memorandum je u ime ‘Turnira prijateljstva' potpisao proslavljeni fudbaler iz Bijeljine Savo Milošević koji je već treću godinu organizator turnira.

"Bitan segment turnira osim onog sportskog svakako je i edukativni. Vrhunski fudbalski klubovi u svijetu danas veliki značaj daju upravo edukaciji što je i nama cilj, zato nam je posebno bitno da je uz nas sada UNICEF kako bismo bili sigurni da je taj edukativni segment što kvalitetniji", kazao je Savo Milošević.

TeamUNICEF je izgrađen oko ideje da sport može promijeniti dječije živote time što pomaže rušenju barijera, promoviše učešće, mijenja stavove i uključuje isključene. UNICEF-ova partnerstva sa svijetom sporta se temelje na prepoznavanju neosporne snage sporta da poveže djecu i odrasle širom svijeta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA