Maksimović: Bosić krije nemoć

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH i lider SDS-a Mladen Bosić izjavio je juče u Bijeljini da su borba protiv korupcije i kriminala, a posebno protiv političke korupcije i trgovine mandatima pitanja kojima se moraju pozabaviti nadležni organi.

Maksimović: Bosić krije nemoć

- Imamo sličnu situaciju u cijeloj državi, posebno u RS. U Parlamentu BiH nismo primijetili te pojave - rekao je Bosić.

Na pitanje ko trguje mandatima, Bosić je rekao da je to opšta stvar.

- Znate ko je to uradio. Od Stevandića, preko Banjca, pa sve do Maksimovića - rekao je Bosić.

Ministar bezbjednosti BiH i funkcioner SDS-a Dragan Mektić kazao je da je u posljednjih desetak godina korupcija ušla u sve pore društva i podriva ekonomsku osnovu, a da se pojavio njen novi oblik - politička korupcija.

- Imam indicije da se tako nešto dešava i u Bijeljini i to ćemo istražiti u svim mjestima - rekao je Mektić.

Bosić je istakao da će Savez za promjene u svim opštinama izaći sa zajedničkim kandidatima na lokalnim izborima, a da će to u Bijeljini biti aktuelni gradonačelnik i funkcioner SDS-a Mićo Mićić.

Mićić je rekao da očekuju pomoć od institucija BiH u realizaciji nekoliko projekata.

Pokret "Uspješna Srpska" u ime kojeg će Zlatko Maksimović biti kandidat za gradonačelnika Bijeljine saopštio je da Bosić manipuliše javnošću pokušavajući da prikrije svoju političku nemoć.

- Ukoliko ima dokaze o političkoj korupciji neka ih dostavi institucijama, a ne da lažne tvrdnje iznosi u medijima, da bi manipulisao građanima. Maksimović je razloge za napuštanje SDS-a, koji je danas ništa drugo nego interesna grupa nekoliko ljudi, mnogo puta prenio javnosti. Građani su to veoma dobro razumjeli, a dokaz za to je veliko osipanje članstva u bijeljinskom SDS-u i rast podrške Maksimoviću - istakli su u Pokretu "Uspješna Srpska".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA