Rijeka se plasirala u finale Turnira prijateljstva 2016

  • BIJELJINA
  • 28. May 2016.

I drugo polufnale na Turniru prijateljstva 2016 je odlučeno penalima. Posle 1:1 u regularnom delu meča, fudbaleri Rijeke su bili precizniji sa bele tačke od nihovih vršnjaka iz Sarajeva i zakazali veliko finale sa Vojvodinom.

Rijeka se plasirala u finale Turnira prijateljstva 2016

Rijeka je bila bolji tim u prvom poluvremenu. Mitrović je već u 5. minutu propustio veliku šansu pošto mu je golman Sarajeva Čolaković odbranio 1 na 1 situaciju. Ipak, igrači u belim dresovima su iskoristili inicijativu u 10. minutu.

Igrač Sarajeva Sadiku je potpuno bespotrebno startovao nad Matuljom na ivici kaznenog prostora, a sudija je opravdano pokazao na belu tačku. Vuk je bio siguran izvodjač - 1:0 za Rijeku.

Sarajevo je ipak imalo spreman odgovor u drugom poluvremenu. Bordo tim je igrao zaista dobro u nastavku, a nije im dugo trebalo da izjednače rezultat. Već u 36. minutu Jonuzović je izbacio svog čuvara lepim driblingom, ušao u kazneni prostor i iskosa sa desne strane pogodio mrežu rivala. Golman Rijeke je zakačio malo loptu, ona se odbila od stative i ušla u gol. Sarajevo je poravnalo rezultat - 1:1.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata, pa je pobednik bio rešen posle penala. Obe ekipe bile su precizne u prvoj seriji, a onda je Sarajevo stalo. Igrači u bordo dresovima promašili su naredna 3 jedanaesterca, dok su igrači Rijeke pogodili dva puta. Dovoljno da obezbede pobedu i pre pete serije - 3:1.

U velikom finalu Turnira prijateljstva 2016, Rijeka će igrati protiv Vojvodine (nedelja, 16:30, Sport Klub 1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA