Konkurs za dodjelu grantova: ABD grant shema u okviru LEIWW programa

Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Evropi objavila je konkurs za dodjelu grantova, na koju mogu da apliciraju privrednici, nevladine organizaicje i javne ustanove iz Bijeljine.

Konkurs za dodjelu grantova: ABD grant shema u okviru LEIWW programa

Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Evropi uz podršku GIZ-a u okviru projekta „Ruralni razvoj kroz integrisano upravljanje šumskim i vodnim resursima" (LEIWW) objavljuje konkurs za dodjelu grantova, osmišljen da podrži male projekte u prekograničnim regionima Drina-Tara, Drina-Sava, Prespa i Šara koji se odnose na stvaranje dobiti kroz promociju održivog korišćenja prirodnih resursa, unapređenje proizvodnih procesa, tehnologije i kvaliteta proizvoda i usluga kroz integrisano upravljanje vodnim i šumskim resursima.

Posebna pažnja biće posvećena ekonomskim aktivnostima žena i mladih u prekograničnim oblastima.

Opšti cilj ABD grant sheme u okviru LEIWW programa jeste jačanje ekonomskog razvoja ciljnih prekograničnih regiona kroz promociju sticanja prihoda od održivog korišćenja prirodnih resursa, što će se ostvariti uz podršku preduzetničkih inicijativa usmjerenih na jačanje turističke ponude u regionu i unapređenje proizvodnih lanaca poljoprivrednih, prehrambenih i zanatskih proizvoda, poboljšanje turističkih usluga kroz integrisane projekte koji podstiču saradnju između operatera u okviru tzv. „zelenih" lanaca vrijednosti.

Poziv za dostavljanje prijedloga projekata pod nazivom „ABDA grant shema" otvorena je 27. maja 2016, a zatvara se 6. jula 2016. u 16:00 po lokalnom vremenu.

Dokumenti za prijavu za dodjelu grantova dostupni su na internet stranici prekogranicnog regiona Drina-Sava

Info dani će biti organizovani po sljedećem rasporedu:

- Ponedjeljak, 06.06.2016, Bijeljina, sala Gradske uprave grada Bijeljina, 10:00

- Utorak, 07.06.2016, Sremska Mitrovica, sala Gradske kuće, 10:00

Grant Shema je takođe podržana i fasilitirana od projekta "Jačanje regionalne saradnje i uravnoteženi teritorijalni razvoj zemalja Zapadnog Balkana u procesu ka EU integracijama" finansiranog od strane Evropske Unije, a implementiranog od strane SWG.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA