Trofej ide u Novi Sad, Vojvodina je šampion Turnira prijateljstva!

  • BIJELJINA
  • 29. May 2016.

Vojvodina je pobednik Turnira prijateljstva 2016!

Trofej ide u Novi Sad, Vojvodina je šampion Turnira prijateljstva!

Novosadjani su u velikom finalu savladali Rijeku sa 1:0, golom Nemanje Krstića u 48. minutu. Turnir prijateljstva je tako dobio i trećeg šampiona za ove tri godine koliko se održava takmičenje. Posle Dinama i Crvene zvezde, prestižni trofej je osvojila i Vojvodina!

I to potpuno zasluženo po svemu viđenom u finalnom meču.

Vojvodina je bila mnogo bolji rival u prvom poluvremenu, a crveno-beli su imali i dve solidne prilike da dođu u vođstvo. Prvo je Mihajlo Nešković u 20. minutu sjajno pronašao Slobodana Tedića u kaznenom prostoru, međutim najbolji strelac turnira nije dobro šutirao iskosa sa desne strane i bio je to lak plen za golmana Rijeke Ivora Pandura.

Druga opasna situacija dogodila se u 24. minutu. Vojvodina je iznudila slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora, tačno naspram sredine gola Rijeke. Nešković je gadjao golmanov ugao, ali je Pandur još jednom odlično reagovao i izbio loptu u korner.

Prvo poluvreme je tako završeno bez golova, a pravo je čudo kako Novosadjani nisu poveli na početku drugog dela igre. Već u prom napadu, Adis Kurtiši je šutirao sa ivice kaznenog prostora i pogodio - stativu! Vojvodina je nastavila da napada, a u 33. minutu imala je i ubedljivo najveću šansu da dođe do gola.

Nešković je pobegao odbrani Rijeke, a Nino Mohorovičić, koji je na poluvremenu ušao u igru u timu Rijeke, bio je neobazriv i sapleo je igrača Vojvodine u kaznenom prostoru. Jedanaesterac! Odgovornost je preuzeo Tedić, gađao je donji desni ugao... Golman Rijeke Pandur je uhvatio "živu" loptu!!! Promašen penal, rezultat je ostao 0:0.

Ipak, Vojvodina je u 48. minutu konačno krunisala odličnu igru na ovom meču. Nemanja Krstić je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, maltene sa aut linije. Bio je to centaršut, ali niko od igrača u kaznenom prostoru nije dodirnuo loptu, koja je tako prevarila Pandura i završila u mreži! Vojvodina je povela sa 1:0!

Rijeka je pokušala da u preostalom delu igre stigne do izjednačenja. Igrači u plavo-belim dresovima su izveli nekoliko napada, ali sve je to bilo prilično bezopasno po gol Vojvodine. Rijeka je čak ostala i sa igračem manje u 55. minutu pošto je Jozef Kuči dobio drugi žuti i automatski crveni karton.

Ali ono što je najvažnije, nije bilo promene rezultata. Vojvodina je pobedila Rijeku sa 1:0 i osvojila Turnir prijateljstva 2016.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA