Mladi iz Bijeljine prekrečili govor mržnje sa zidova zgrada u Nišu

Mladi iz Niša i Bijeljine krečili su zidove zgrade u ulici Nikole Pašića u Nišu, kako bi prekrili grafite koji šalju poruke mržnje. Umjesto toga, na tim zidovima ispisaće motivacione poruke.

Mladi iz Bijeljine prekrečili govor mržnje sa zidova zgrada u Nišu

Projektom „Tolerancija bez ograničenja" oni žele da pokrenu omladinski aktivizam u cilju sprečavanja širenja poruka govora mržnje, slanje poruka mira i tolerancije.

"Grafiti kao način izražavanja su deo savremene kulture su ovdje apsolutno negativno iskorišćeni, a mogu da šire ljubav i toleranciju", kaže Maja Kamenović iz Centra za razvoj civilnih resursa.

Šestoro mladih iz Bijeljine došlo je u goste kod svojih vršnjaka u Niš, kako bi zajedno dovršili projekat Omladinskog savjeta iz Bijeljine i Centra za razvoj civilnih resursa iz Niša, koji finansijski podržava Omladinska fondacija Schüler Helfen Leben.

"Ovo je nastavak projekta koji smo započeli u Bijeljini. Došli smo da i ovde prekrečimo govor mržnje i napišemo poruke koje će navesti građane na pozitivno razmišljanje", kaže Đorđe Maksimović iz Bijeljine.

Izložbama koje će se održati u Nišu i Bijeljini pokazaće da su, uprkos posleratnom nasljeđu koje u sebi nosi netoleranciju, mladi spremni da rade na smanjenu razlika i netrpeljivosti, dodaju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA