FK Jovan Stević obezbijedio plasman u viši rang takmičenja (FOTO)

Juče je na igralištu FK Jovan Stević u Vršanima odigrana utakmica 19. Kola prve opštinske lige Bijeljina, grupa zapad između domaće ekipe FK Jovan Stević i gostiju FK Obarska iz Velike Obarske.

FK Jovan Stević obezbijedio plasman u viši rang takmičenja (FOTO)

Domaći tim golovima Ećimovića i Vujića ostvario je pobjedu rezultatom 4:2 i tako dva kola pred kraj prvenstva obezbijedio nedostižnih 10 bodova prednosti, titulu prvaka lige i plasman u viši rang.

Fudbalski klub iz Vršana osnovan je 1987. godine na inicijativu zaljubljenika u najpopularniju sporednu stvar na svijetu.

Ova mjesna zajednica sa oko 300 domaćinstava smještena je na obodu Semberije, tačnje na dvadesetom kilometru od Bijeljina prema Brčkom.

Kao i prije skoro 30 godina od kada postoji ovaj klub, svi igrači u ekipi su mještani ovog sela, što ih čini drugačijim i posebnim u odnosu na druge seoske klubove.

Na samom počerku, klub je nosio naziv FK "87", međutim, nakon ratnih zbivanja 90-ih godina, klub je promijenio ime u "Jovan Stević", kako bi se sačuvala uspomena na fudbalera iz Vršana, koji je nastradao na ratištu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA